ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ

Aγαπημένοι μου φίλοι, πλησιάζωντας στο τέλος αυτού του καλοκαιριού σας εύχομαι έναν καλό χειμώνα, να είστε δυνατοί και ανθεκτικοί στην οικονομική κρίση, μην το βάζετε κάτω και να θυμάστε ότι επαγγελματικές ευκαιρίες παραμονεύουν ακόμα, αρκεί να έχουμε ανοιχτά μάτια και αυτιά για να τις εκμεταλλευτούμε εγκαίρως!!! Όπως και σε άλλα δυο μου posts έτσι και σήμερα θα σας δώσω κάποιες προτάσεις του πως να φτιάξετε ένα τελείως καινούργιο φαγητό από περισσεύματα της προηγούμενης μέρας και τι πιο συνηθισμένο περίσσευμα από βραστές πατάτες...

















ΙΤΑΛΙΚΗ ΦΡΙΤΤΑΤΑ:
ΥΛΙΚΑ:
12 ΑΥΓΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
6 ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ Ή ΠΑΝΣΕΤΑΣ
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΚΥΒΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ
ΞΕΡΑ Ή ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ (ΔΥΟΣΜΟ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΑΝΙΘΟ ΚΤΛ.)
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΜΠΟΥΚΟΒΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΩΤΑ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ. ΥΣΤΕΡΑ ΣΕ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟΚΑΣΤΑΝΟ ΧΡΩΜΑ. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΓΙΑ 3-4 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ. ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΠΟΣ, ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΛΙΠΟΥΣ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΙΣΗ ΜΕ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ. ΥΣΤΕΡΑ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΕΝΤΑΣΗ. ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑ 3ΛΕΠΤΑΚΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΗΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΟΜΕΛΕΤΑ. ΑΝΑΚΟΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΗΡΟΥΝΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΥΓΟ KAI OTAN ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΣΟΨΗΜΕΝΟ ΤΟ ΑΥΓΟ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΑΣ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΑ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180C ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΧΡΥΣΟΚΑΣΤΑΝΗ ΚΑΙ ΧΩΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΑΣ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ.
ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΑΡΝΙΡΕΤΕ ΤΗΝ ΦΡΙΤΑΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΓΙΑ ΕΞΤΡΑ ΠΟΝΤΟΥΣ ΝΟΣΤΙΜΙΑΣ!!!

















ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ:
ΥΛΙΚΑ:
3 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΜΕΙΟΜΟΡΦΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
1 ΚΟΥΠΑ ΑΝΑΛΑΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΤΥΡΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ Ή ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
3/4 ΚΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ 2 ΣΤΙΚΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ (1 ΚΟΥΠΑ), ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ, ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ, ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΕΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΤΙΣ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ. ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΑΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΕΜΑΓΙΕ ΤΑΨΑΚΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΙΑΣ ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΡΕ ΚΑΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΦΟΥΛΕΣ Ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΑΣ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 200C ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ.



















ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ: 
ΥΛΙΚΑ:
3-4 ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ DIJON
ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
ΜΠΟΛΙΚΗ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΚΑΠΟΙΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΔΥΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΕΧΩΝΤΑΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩΝΩΤΑΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ. ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΟΜΗ ΣΑΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ. ΣΚΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ. ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ(ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ) ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΗΡΟΥΝΙ ΤΟ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΜΑ, ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ. ΑΝΑΜΕΙΓΜΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ "ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ" ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ. ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200C ΓΙΑ 15-20 ΛΕΠΤΑ. ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!!

3 σχόλια: