ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ!!








        ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ







Τα Σαββατοκύριακα, έχω όρεξη να τα κάνω να διαφέρουν από τις υπόλοιπες μέρες και τι καλύτερο από το να παίρνουμε όλοι μαζί πρωινό σε ένα ωραία στρωμένο τραπέζι με φρέσκο καφέ και μυρωδάτα σνακς!! Εντάξει το ξέρω ότι αυτή η εικόνα από το μικρό σπίτι στο λιβάδι δεν πιάνει πάντα, αλλά είμαι σίγουρη ότι κάποιο Σάββατο ή Κυριακή πρωί θέλατε να κακομάθετε την οικογένειά σας...Έτσι λοιπόν έκανα και εγώ αυτό το Σάββατο, με μια πανεύκολη συνταγή για σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα. Έλπίζω να την δοκιμάσετε....

ΥΛΙΚΑ:
1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΣΕΝΤΑΡ Ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΛΙΩΝΕΙ ΤΟΣΟ
4 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΗΧΤΗ ΣΕ ΥΦΗ)
ΠΙΠΕΡΙΕΣ (ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ 1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΧΑ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΧΡΩΜΑ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ)
1 ΑΥΓΟ, ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΝΕΡΟ
8 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ (ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙ, ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΕΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ, ΕΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΑΣ)
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΣΟΥΣΑΜΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΝΑ ΠΡΟΘΕΡΜΕΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ 200C, ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΙΓΜΑΤΑ. ΑΡΧΙΚΑ ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥ. ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΤΑ ΚΥΒΑΚΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΣΩΤΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΡΙΓΑΝΗ. ΤΑ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΠΗΞΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ. ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ ΡΙΞΤΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΠΑΝΩ ΜΙΑ ΔΙΑΦΑΝΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΡΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΣΑΣ. ΚΑΘΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΚΟΦΤΕΡΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ 4 ΦΥΛΛΑ ΖΥΜΗΣ. ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΤΟΥ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΣΑΣ ΕΠΙΜΗΚΥΝΕΤΕ ΤΙΣ ΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ. ΑΛΕΙΨΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΛΕΙΨΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ-ΠΙΠΕΡΙΑ, ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ 1 ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΤΣΑ. ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΖΑΜΠΟΝ, ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΠΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΕ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Η ΖΥΜΗ. ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΤΩΡΑ ΚΥΛΗΣΤΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ "ΠΟΥΓΚΑΚΙ-ΡΟΛΟ". ΒΑΛΤΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ 3 ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΑΘΕΙΕΣ ΤΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ. ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΕΛΟ ΑΛΕΙΨΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΡΚΕΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΘΟΥΝ. ΨΗΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΑΣ. ΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΗ, ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΨΗΘΕΙ.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!

6 σχόλια:

  1. Μπορεί και να σκότωνα για μια ζαμπονοτυρόπιτα εδώ που είμαι. Αλλά τελικά δεν θα σκοτώσω.. θα κάτσω να την φτιάξω! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxaxa einai efkoli kai grigori, opote se kathe stigmi "krisis" mporeis na tin apolafseis opote thes!!!! na eisai panta kala!!!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. einai oraio na akous kala logia apo mia fthasmeni noikokira!!! (eilikrina oi tourtes sou einai panemorfes!!) filia polla!!!

      Διαγραφή
  3. συμφωνώ απόλυτα για Σ/Κ...πάντα μου αρέσει να τους φτιάχνω κάτι....και να μυρίζει όλη η κουζίνα πρωί πρωί απλά Σάββατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή