ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΕΣΙΑΛ ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ




Αύριο είναι του Αγ. Δημητρίου και σε λίγες μέρες 28ή Οκτωβρίου, οπότε θέλω ένα φαγάκι λίγο μπελαλίδικο, αλλά που να αξίζει την ταλαιπωρία του. Το ρολό για'μένα συνδιάζει άμεσα τον κιμά με τα αυγά, αλλά για να σας πω και την μαύρη μου αμαρτία, δεν μ'αρέσει καθόλου μ'αυτόν τον τρόπο. Έτσι ψάχνωντας βρήκα μια συνταγή που βγάζει ένα πολλύ πιο γευστικό αποτέλεσμα κατά την γνώμη μου και είναι ιδιαίτερο. Ελπίζω να του κάνετε μια δοκιμή!!

ΥΛΙΚΑ:
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΚΑΡΟΤΑ, ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΣΕΛΕΡΙ, ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΣ Ή ΜΙΣΟΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΣ ΜΙΣΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΕΤΟΙΜΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ
1 ΑΥΓΟ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ
3/4 ΚΟΥΠΑΣ ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΨΩΜΙΟΥ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΕΡΟ ΘΥΜΑΡΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ
2 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
1 ΠΡΕΖΑ WORCESTERSHIRE SAUCE

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
1/2 ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ WORCESTERSHIRE SAUCE

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ. ΤΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΥΟ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΙΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΗΝ WORCESTERSHIRE SAUCE ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΜΟΥ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ ΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ, ΤΟ ΚΑΓΙΕΝ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΜΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΕΛΑΦΡΩΣ ΝΑ ΟΜΕΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ, ΤΑ ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΨΩΜΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΚΛΗΡΥΝΕΙ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΩΝΩ ΟΛΟ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ, ΤΟ ΛΑΔΩΝΩ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΕΓΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΩ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΜΟΥ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΕΚΑΤ. ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ 7 ΕΚΑΤ. ΥΨΟΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΠΟΛΑΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΒQ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΑΛΕΙΦΩ ΤΗΝ ΠΑΝΩ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ. ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 162C ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 10 ΛΕΠΤΑ. ΘΕΛΩ ΑΡΓΟ ΨΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΛΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΥΛΑΞΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΠΗΧΤΗ ΠΑΣΤΑ. ΨΗΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ 1 ΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΖΩΜΟΥ (ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΩΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟΣ), ΑΥΞΑΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ. ΜΟΛΙΣ Ο ΖΩΜΟΣ ΑΦΟΜΕΙΩΘΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ 2 ΚΟΥΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΟΥ, ΕΝΩ ΧΑΜΗΛΩΝΩ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ-ΜΕΣΑΙΑ ΕΝΤΑΣΗ. ΒΡΑΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥ. ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΡΟΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΩ ΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΥΓΡΑ ΤΟ ΨΗΝΩ ΑΚΟΜΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΒΓΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥ. ΣΕΡΒΙΡΩ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗΔΕΣ ΑΥΡΙΟ!!!!!!!!!

2 σχόλια: