ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΙΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ!!!

Μπορεί στην Ελλάδα να μην γιορτάζουμε το Halloween, κοινώς την ημέρα των Αγίων Πάντων, αλλά η  
εποχή της κόκκινης κολοκύθας έχει φτάσει!! Γιατί λοιπόν να μην το εκμεταλλευτούμε για να φτιάξουμε κάποια εύκολα και ωραία φαγάκια?? Η κόκκινη κολοκύθα έχει γλυκιά γεύση, συνεπώς θα σας δείξω 2 γλυκιές συνταγές και 1 συνταγή για σούπα!! Ελπίζω να κάνετε μια δοκιμή και εσείς...

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ:














ΥΛΙΚΑ:

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ:
2 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΕΥΚΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ

ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ:
1 ΚΟΥΠΑ ΠΟΥΡΕ ΑΠΟ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ (ΤΗΝ ΚΟΒΕΙΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ-ΤΗΝ ΒΡΑΖΕΙΣ-ΤΗΝ ΠΑΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΠΟΥΡΕ)
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΚΟΝΗ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟΥ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΚΟΝΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
1 ΑΥΓΟ
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΥΤΙΚΟ ΛΑΔΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΟΛ, ΡΙΧΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ "ΣΤΕΡΕΑ" ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ. ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΑ "ΥΓΡΑ" ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ. ΥΣΤΕΡΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΟΛ ΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ! ΥΣΤΕΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΦΥΤΙΚΟ ΛΑΔΙ, ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ-ΥΨΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΣΑΣ, ΨΗΝΩΝΤΑΣ 3 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!! ΓΑΡΝΙΡΕΤΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ.


ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ:














ΥΛΙΚΑ:
1/2 ΚΟΥΠΑ (ΕΝΑ ΣΤΙΚΑΚΙ) ΑΝΑΛΑΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΑΥΓΑ
430ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΟΥΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ (2 ΚΟΥΠΕΣ)
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ

1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΚΟΝΗ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟΥ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΚΟΝΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ
3/4 ΚΟΥΠΑΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΟ(ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ), ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ, ΕΝΑ ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΕΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ. ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ, ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑ "ΣΤΕΡΕΑ" ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΛΑΤΙ, ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΗΝ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΨΩΜΙΟΥ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 175C Ή ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΘΑΡΗ!!

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ:
















ΥΛΙΚΑ:
1 ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 1,80kg
3-4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
2 ΠΡΑΣΑ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ
1-2 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ
4 ΚΟΥΠΕΣ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΣΚΟΝΗ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟΥ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΣΚΟΝΗ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΠΙΠΕΡΙ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (ΠΛΗΡΗΣ)
ΛΙΓΟ ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ Ή ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΤΕΤΑΡΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ. ΜΕΤΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΥΒΑΚΙΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΑ ΓΙΑ 4-5 ΛΕΠΤΑ Ή ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΕΙ. ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ, ΤΑ ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ, ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ. ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ-ΥΨΗΛΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΡΑΣΗ ΣΚΕΠΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ-ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΕ ΓΙΑ 15ΛΕΠΤΑ Ή ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΡΥΠΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΜΕΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΛΕΠΤΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΛΙΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΗΧΤΟ. ΡΙΞΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ Ή ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!











2 σχόλια:

  1. Όντως η εποχή της κολοκύθας στα περισσότερα blogs κυριαρχεί,αλλά είναι πολύ ωραία και αν κι εγώ δεν το ήξερα φτιάχνετε με πολλούς τρόπους.Το ψωμί με κολοκύθα μου έκανε εντύπωση δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου.Καλό σου βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. i ifi tou kai gefsi tou omoiazei perissotero me keik tha elega, den imoun poli opados tis glikias kolokithas, alla teleftaia allaksa gnomi!!!! kala mageiremata efxomai kai kali sou mera!!!

      Διαγραφή