ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ





   ΜΥΡΩΔΑΤΗ  ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ











Το γεγονός ότι λατρεύω τις πίτες το θεωρούμε ως δεδομένο, το νέο της υπόθεσης είναι οτί δεν είχα ξαναφτιάξει σπανακόπιτα, και ευτυχώς μου πέτυχε πολύ. Παρότι η βασική μου "πρασινάδα" ήταν το σπανάκι χρησιμοποίησα και κάποια άλλα χορταρικά. Κάντε μια δοκιμή στην συνταγή, πιστεύω ότι θα σας πείσει!!!

ΥΛΙΚΑ:
1 ΚΙΛΟ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕΣΚΟΥΛΑ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΜΥΡΩΝΙΑ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΥΚΑΛΗΘΡΕΣ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΑΝΙΘΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΡΑΘΟ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΣΟ, ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
1/2 ΚΙΛΟ ΦΕΤΑ
2 ΑΥΓΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ
1 ΧΟΥΦΤΑ ΡΥΖΙ, ΒΡΑΣΜΕΝΟ (ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ΧΟΥΦΤΑ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ)
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ (ΕΜΕΝΑ ΕΛΕΓΕ 450 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ)
ΛΑΔΙ (ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΝΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΘΕΙ ΣΤΟΥΣ 200C ΕΚΟΨΑ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΛΥΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΤΡΥΠΗΤΟ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΙ. ΥΣΤΕΡΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΜΟΥ, ΑΝΑΚΑΤΕΨΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΜΠΟΛ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΡΟΥΝΙ ΣΑΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΑΧΑΝΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΑΥΓΟ, ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ. ΣΕ ΒΑΘΥ ΤΗΓΑΝΙ ΕΡΙΞΑ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ-ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΚΑΕΙ. ΠΡΩΤΑ ΣΩΤΑΡΙΣΑ ΤΟ ΠΡΑΣΟ ΜΟΥ. ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙΣΕΙ. ΥΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΤΑ ΣΕΣΚΟΥΛΑ, ΜΥΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΚΑΛΗΘΡΕΣ. ΑΝΑΚΑΤΕΨΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΝΟΥΝ ΕΡΙΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ. ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΛΕΠΤΑ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΙΞΑ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΜΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΑΝΙΘΟ-ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ ΜΑΖΙ ΜΕ 2 ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΡΕΖΕΣ ΑΛΑΤΙΟΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΖΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΟ ΜΑΤΙ. Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΕΡΙΞΑ ΤΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΥΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΥΓΡΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΧΟΡΤΑΡΙΚΩΝ ΕΡΙΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΩ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΟΥ. ΛΑΔΩΣΑ ΚΑΛΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΕΒΑΛΑ 4 ΦΥΛΛΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΛΛΑ 4. ΤΕΛΟΣ ΑΦΟΥ ΛΑΔΩΣΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΛΑ, ΧΑΡΑΞΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΙΨΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΑΥΓΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ 2 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΝΕΡΟΥ. ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 1/2 ΩΡΑ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΨΗΘΗΚΕ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ ΧΡΩΜΑ ΧΑΜΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ 150C ΩΣΤΕ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΡΤΑ!!!


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου