ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

FAJITAS ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

CHICKEN FAJITAS

Το μεξικάνικο φαγητό είναι ένα από τα αγαπημένα μου, γιατί λατρεύω τις μυρωδιές, τα μπαχάρια, αλλά και τις γεύσεις τους που είναι τόσο κοντινές με τις ελληνικές. Γι'αυτό και χθές για δείπνο έφτιαξα fajitas, αφού τα υλικά που αγόρασα, σε σχέση με τα χρήματα που θα έδινα αν πήγαινα στο αγαπημένο μου μεξικάνικο εστιατόριο, δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση...Κάντε μια δοκιμή στην συνταγή ειδικά σε ανεπίσημο δείπνο με φίλους τα φαγητά και γενικά η tex mex κουζίνα σώζει ζωές!!!!

ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)
3 ΣΤΗΘΟΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ, ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ, ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΗΛΙΕΛΑΙΟ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ:
1/2 ΚΟΥΠΑ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ, ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΥΜΙΝΟ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΚΟΝΗ ΤΣΙΛΙ
ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ (lime)
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟΥ, ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΗ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΟΛΛΥ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΡΟΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΗΛΙΕΛΑΙΟ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
**(ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ FAJITAS ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΡΙΝΑΡΩ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΟ. ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΑΝ ΠΡΟΤΕΙΜΑΤΕ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΤΕ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ.)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΖΕΣΤΕΣ ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ (3 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΑΚΙ ΖΕΣΤΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΜΕΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙΑ Ή ΒΟΥΤΥΡΑ)
SOUR CREAM
ΤΥΡΙ ΤΣΕΝΤΑΡ
ΜΑΡΟΥΛΙ
GUACAMOLE
ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΣΑΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΑΡΧΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ. ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΧΟΙΡΙΝΟ, ΜΟΣΧΑΡΙ, ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΓΕΝΙΚΑ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΟΙΦΗ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΠΟΛΥΜΠΑΓΚ ΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΙΦΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΝΕΤΕ "ΜΑΣΑΖ" ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ. ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΩΡΕΣ 'Η ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ (ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΧΥΤΟΣΙΔΗΡΟ ΤΗΓΑΝΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ), ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΥΣΟ ΧΡΩΜΑ. ΠΡΙΝ ΡΙΞΩ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΥ, ΘΕΛΩ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΩ ΤΟ ΧΡΩΜΑ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΕ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΟΥ, ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΑΝ ΔΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ. ΣΩΤΑΡΩ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΤΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΩ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΤΟ ΕΞΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ STIR FRY ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΗΣ ΩΡΑΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΡΕΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΨΗΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΟΥΜΕΡΟ. ΑΦΟΥ ΣΩΤΑΡΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΜΟΥ ΡΙΧΝΩ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΑ ΣΤΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 4 ΛΕΠΤΑΚΙΑ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΟΛΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ. ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΩ ΜΑΡΟΥΛΙ, ΤΣΕΝΤΑΡ ΚΑΙ SOUR CREAM ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΩ!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!

http://www.amazon.com/Universal-Housewares-Pre-Seasoned-Cast-Skillet/dp/B000VTIVA6/ref=sr_1_6?s=home-garden&ie=UTF8&qid=1353237695&sr=1-6&keywords=cast+iron+skillet  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΥΤΟΣΙΔΗΡΟ ΤΗΓΑΝΙ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ, ΟΠΟΙΟΣ/ ΟΠΟΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ TO amazon.com ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΑ!!!

2 σχόλια:

  1. I like fajitas too and it costs a lot in the Mexican food restaurant here. I agree with you that it's so much cheaper to make your own. This is lovely.

    ΑπάντησηΔιαγραφή