ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΡΑΓΟΥ





Αγαπημένοι μου φίλοι, σήμερα το μενού έχει μαλακό κρεατάκι με μυρωδάτα μπαχάρια!!! Για όσους είναι λάτρης του καυτερού φαγητού μπορούν να βάλουν σκόνη τσίλι και πιπερίτσα καυτερή αντί για τα υπόλοιπα μπαχαρικά που έβαλα εγώ και έτσι να φτιάξετε τσίλι, αφού τα υπόλοιπα υλικά είναι ακριβώς τα ίδια που θα χρησιμοποιούσατε για το κλασσικό αμερικάνικο τσίλι.

ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ(ΠΟΝΤΙΚΙ), ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ
1 ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΜΕΣΑΙΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΕΜΑΤΗ ΑΛΕΥΡΙ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΜΙΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΥΜΙΝΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΑΛΤΣΑ WORCHESTER
1/4 KOYTAΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΕΛΑΣΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΑΦΑΙΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΒΩ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ. ΚΟΒΩ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΟΥ,ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΦΩΤΙΑ. ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΟΥ. ΣΩΤΑΡΩ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ. ΥΣΤΕΡΑ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ. ΔΙΑΤΗΡΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΧΑΜΗΛΩΝΩ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ. ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΜΕΛΑΣΑΣ ΜΟΥ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΩ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΗ ΥΦΗ ΣΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΟΥ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΤΗΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ WORCHESTER. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΡΙΧΝΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΑ ΜΟΥ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΟΥ. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΟΥ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΘ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ. ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΝΕΡΟ, ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟ ΨΗΣΙΜΟ. ΕΓΩ ΤΟ ΕΨΗΣΑ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ-ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ (ΣΤΟ 6 ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΚΟΥΖΙΝΑΣ) ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ.
ΣΥΝΟΔΕΨΑ ΜΕ ΡΥΖΑΚΙ!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου