ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

ΤΑΜΠΟΥΛΕ




Μετά τα χριστούγεννα είπα λίγο να αποτοξινωθώ από τα κρεατικά και τα λιπαρά γεύματα και έτσι άρχισα να φτιάχνω σαλάτες. Πάντα βαριόμουν τις ίδιες και τις ίδιες όμως,έτσι ψάχνωντας βρήκα και έφτιαξα μια νόστιμη λιβανέζικη σαλάτα, την ταμπουλέ. Είναι πολύ δροσερή και ταιριάζει τέλεια σαν συνοδευτικό και με κρέας και με ψάρι, αλλά και μόνη της σαν ελαφρύ γεύμα!! Μια υποσημείωση μόνο, η συνταγή γίνετε με πλιγούρι αλλά επειδή δεν μου αρέσει το αντικατέστησα με κουσκουσάκι.

ΥΛΙΚΑ:(ΓΙΑ 2-3 ΑΤΟΜΑ)
1 ΚΟΥΠΑ ΠΛΙΓΟΥΡΙ (ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ)
1/3 ΚΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
6-7 ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΔΥΟΣΜΟΥ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
5 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ
ΜΙΣΟ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ, ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΟ)
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ,ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΛΕΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΤΑ ΨΙΛΟΚΟΒΕΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΜΕ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ (Ή ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ) ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΔΟΝΤΙ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!!!! ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΙΤΣΑ ΩΣΤΕ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΛΑ.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου