ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ


ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ



Σήμερα ήθελα να φτιάξω κάτι πιο μπελαλίδικο αλλά υπέροχα γευστικό και με υλικά που υπάρχουν στο ψυγείο του καθενός από'μας!! Η συνταγή είναι λαζάνια με κιμά και τυριά, τα οποία λόγω έλλειψης φωτογραφικής μηχανής ( την πούλησα για ένα κομμάτι ψωμί!!), έχω πάρει την φωτογραφία απο τις συνταγές της παρέας, την μπεσαμέλ μου την τελειοποίησα με την βοήθεια του σεφ Τζον (foodwishes.com), αλλά ο κιμάς είναι 100% δικής μου προέλευσης και περιέχει κάποια μυστικά οπότε πάμε να δούμε τι θα φάμε.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ:
ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ
1 ΠΑΚΟ ΛΑΖΑΝΙΑ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ (ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ, ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ)
5-6 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ CHERRY
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΜΕΣΑΙΑ ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
ΜΙΣΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΟΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΑΧΑΡΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΕΙΓΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ KNORR ΣΕ ΣΚΟΝΗ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΕΤΣΑΠ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΤΥΡΙ GOYDA Ή REGGATO

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ:
1 ΛΙΤΡΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
1/2 ΚΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
1/2 ΚΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΘΥΜΑΡΙ
1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ (200 ΓΡ.)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ, ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ, ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΡΩΜΑΤΑ. ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΖΩ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΩΤΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΖΟΥΜΑΚΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟΝ ΚΙΜΑ. ΤΟΝ ΠΑΤΑΩ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΡΑΓΟΥ ( ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ) ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ. ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΩ ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΟΥ. ΜΟΛΙΣ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ. ΠΡΟΣΕΧΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΥ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΕΛΩ ALTENDE ΑΡΑ ΒΡΑΖΩ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΜΟΛΙΣ ΒΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΕ ΜΠΟΛ ΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ ΤΩΡΑ, ΑΦΟΥ Η ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΝΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΨΙΛΟΚΚΟΜΕΝΑ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ, ΤΑ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ,ΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΗΝ ΚΕΤΣΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ. ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ Ο ΚΙΜΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ ΜΟΥ. ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΟΥ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΠΡΟΣ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙ. ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΟΥΣΚΑΛΙΤΣΕΣ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΣΤΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΝΙΖΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ (ΚΡΥΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΖΕΣΤΗ ΠΑΣΤΑ ΑΛΕΥΡΙΟΥ= ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΧΩΡΙΣ ΣΒΟΛΟΥΣ), ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ. ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΤΟ ΡΙΧΝΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟ ΜΑΖΙ. ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΩ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΗΖΕΙ ΑΦΑΙΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΦΩΤΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΙΡΟΥΝΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΟΥ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΥ ΠΗΧΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ. ΣΕ ΠΥΡΕΞΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΟΥΤΥΡΩΣΕΙ ΡΙΧΝΩ ΛΙΓΗ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΓΑΛΕΤΑ(ΦΡΥΓΑΝΙΑ) ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΚΙΜΑ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΒΑΖΩ ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ ΛΑΖΑΝΙΑ, ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ, ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΙΜΑ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΑΖΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ. ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ. ΒΑΖΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180C ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ!!

TIPS: ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΕΙΤΑΙ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!














2 σχόλια: