ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ



Κοτόπουλο, αγαπημένο, μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους... Εγώ επέλεξα σήμερα αυτό το "Κυριακάτικο" πιάτο, γιατί μπορεί να ταίσει πολλύ κόσμο, είναι απλό αλλά και επίσημο και τέλος είναι πάρα πολλύ γευστικό. Πρόσφατα έμαθα το μυστικό για τραγανές πατάτες φούρνου, γιατί κακά τα ψέματα, ποιός δεν θέλει κρούστα σαν τις τηγανιτές αλλά με λιγότερο λάδι όπως οι ψητές?? Κανένας....

ΥΛΙΚΑ:
1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ
4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
1 ΛΕΜΟΝΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΡΙΓΑΝΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΘΥΜΑΡΙ 'Η ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΑΔΙ
1 ΚΟΥΠΑ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΒΑΖΟΥΜΕ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟΜΕΝΑ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΣΑ ΚΑΤΩ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΡΟΔΙΣΕΙ Η ΚΑΤΩ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, ΓΥΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΩ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ. ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΛΙΩΜΕΝΗ ΝΑ ΑΡΡΩΜΑΤΙΣΤΕΙ. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΑΣ. ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ, ΤΙΣ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΥΔΩΝΑΤΕΣ. ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΕΜΑΤΑΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ. ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΓΓΙΞΟΥΜΕ, ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΓΔΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΥΠΗΤΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ. ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 220C  ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΛΑΔΙ (ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ) ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΜΕΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ, ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ, ΚΑΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΤΙΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΙΑΙΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΙΓΑΝΗ ΜΑΣ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΙΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΤΤΟ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ 5ΛΕΠΤΟ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ. ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΩΡΑ, ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΣ. ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Ή ΝΑ ΚΑΕΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΥΟ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ, ΤΟ ΚΡΑΣΙ, ΤΗΝ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ,ΤΟ ΧΥΜΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΗΧΤΟ ΖΟΥΜΙ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 10-12 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΖΟΥΜΙ ΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200C ΓΙΑ 1,5 ΩΡΑ. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!

ΤIPS: ΜΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΠΟΛΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου