ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΜΙΚΤΟ ΓΛΥΚΟ

ΑΝΑΜΙΚΤΟ ΓΛΥΚΟ



Αυτήν την συνταγή την βρήκα και την έφτιαξα τα χριστούγεννα!!! Όχι δεν είναι χριστουγεννιάτικο γλυκό, αλλά είναι ένα γλυκό παντός καιρού και αυτό γιατί είναι ελαφρύ, δροσερό και πανεύκολο να φτιαχτεί!! Το έφτιαξα τα χριστούγεννα ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο, δεν λέω καλά τα τσουρεκοκεικοσοκολατάκια, αλλά αυτό είναι ότι πρέπει για τις κρεπάλες του φαγητού που κάνουμε τότε!! Το ανεβάζω τώρα γιατί πλησιάζει το Πάσχα και πιστέψτε με, ύστερα από ένα τραπέζι με κοκορέτσια, αρνιά, κατσίκια και ότι άλλο φτιάχνουμε, αυτό είναι το ιδανικό γλυκό!!!

ΥΛΙΚΑ:
2 ΦΑΚΕΛΟΙ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΩΣΙΤΟΥ ΓΙΩΤΗΣ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
2 ΦΑΚΕΛΟΙ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΩΣΙΤΟΥ ΓΙΩΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
4 ΛΙΤΡΑ ΓΑΛΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (ΤΩΝ 200ML. ΕΚΑΣΤΗ)
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΥΦΑ Ή ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
4-5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΟΥΤΟΥ (ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΛΙΚΕΡ ΜΠΑΝΑΝΑΣ)
5-6 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΟREO KOMMENA ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ)
2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΣΑΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ(ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΕΞ ΧΩΡΑΝΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 7-8). ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΛΙΓΗ ΥΓΡΑΣΙΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΜΟΥΣΚΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΟΙ ΚΡΕΜΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟΥΛΑ. ΓΙΆΥΤΟ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΑΛΛΕΙΨΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΕΛΟ. ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΩΣΙΤΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ. ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ 2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΣΑΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ, ΞΑΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΚΕΡ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ. ΠΑΛΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΥΡΕΞ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΤΕΛΟΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΑΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΜΗΣΗ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ 2 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΚΡΕΜΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΚΡΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝΤΙΓΥ. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ, ΕΑΝ ΕΧΩ ΚΡΥΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΩ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΟΥ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΨΥΧΡΟ (ΟΧΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΔΗΛΑΔΗ), ΤΟΤΕ Η ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΟΥ ΘΑ ΣΦΙΞΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ!!  ΜΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΣΑΝΤΙΓΥ ΤΡΙΒΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΟREO ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ. ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ ΤΡΟΥΦΑ ΜΟΥ Ή ΤΙΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.


TIPS: ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου