ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

ΝΤΟΝΑΤΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ




       



          ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΝΤΟΝΑΤΣ












Καμιά φορά ψαχουλεύωντας στα διάφορα sites, βλέπω υλικά, συνταγές, που εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε. Θυμάμαι πριν από χρόνια κλείσανε στον Πειραιά ένα κεντρικό μαγαζί dunkin doughnuts και έκτοτε δεν έχει ξανανοίξει κανένα άλλο...Τα ντόνατς είναι υπέροχα και φυσικά σκέφτηκα να τα φτιάξω και εγώ αλλά ειλικρινά με εκνευρίζει το τηγάνισμα...'Ετσι συνδίασα 2 συνταγές και σας παραθέτω τα ντόνατς στον φούρνο που είναι εμπνευσμένα από τις συνταγές της παρέας και από το foodwishes!!

ΥΛΙΚΑ:


ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
1/2 ΚΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ ΖΕΣΤΑΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
2 ΑΥΓΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

** ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΑ ΝΤΟΝΑΤΣ ΠΟΙΚΙΛΛΕΙ Η ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ Ή Η ΓΕΜΙΣΗ ΕΔΩ ΘΑ ΒΑΛΩ 3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: 2 ΕΠΙΚΑΛΛΥΨΗΣ ΚΑΙ 1 ΓΕΜΙΣΗΣ

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ: 
200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ 55% ΚΑΚΑΟ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 35% ΛΙΠΑΡΑ
30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΕΛΙ ΑΡΑΙΩΜΕΝΑ ΣΕ 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟ
ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ, ΑΦΗΝΕΤΑΙ 3 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΕΛΑΦΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΑΣ. ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΤΟΝΑΤΣ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΤΡΟΥΦΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΕΦΕ.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ:
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
ΑΦΟΥ ΒΓΑΛΕΤΑΙ ΤΑ ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΑΛΕΙΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ.

ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟ:
ΓΙΑ 12 ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΤΟΝΑΤΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΚΟΥΠΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ. ΦΥΣΙΚΑ Η ΓΕΜΙΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΧΙΣΜΗ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΤΩΝ ΝΤΟΝΑΤΣ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΝΟΣ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΑΝΤΙΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΙΕΙ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΛΙΑΡΗ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΑΔΕΥΤΗΡΑ. ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΛΙΑΡΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙΕΙ ΘΑ ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ. ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΜΑΣ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΣ ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΚΟΥΠΕΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΟΜΕΙΟΓΕΝΗΣ ΜΠΑΛΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΠΟΛ, ΣΚΕΠΑΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΙΑ 1 ΜΕ 1,5 ΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΑΚΙ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΠΑΧΟΥΣ 1,5 ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΕ ΚΥΚΛΟΥΣ. ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 ΚΥΚΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΑΚΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ. ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΨΗΣΤΕ ΤΑ ΝΤΟΝΑΤΣ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 220C ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 10-15 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΙΤΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ, ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ, ΕΙΤΕ ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου