ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ




Σήμερα δεν τρώμε λάδι, συνεπώς φίλοι μου πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλα μαγειρικά εργαλεία για να φτιάξουμε ένα νόστιμο φαγάκι!! Και ποια είναι τα εργαλεία μας?? Απάντηση: τα μπαχαρικά μας, ένας ζωμός λαχανικών, κρασάκι και φρέσκα λαχανικά!! Με απλά υλικά και φαντασία λοιπόν ας δημιουργήσουμε...

ΥΛΙΚΑ: (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
ΜΙΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ
2 ΦΡΕΣΚΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΔΥΟΣΜΟ
1 ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΕΤΣΑΠ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
5-6 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
3-4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΡΑΣΙ ΞΗΡΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΡΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΕ ΝΕΡΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΒΕΤΑΙ. ΜΕΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΒΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΕ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ Η ΦΛΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΙΛΟΚΟΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ. ΣΕ ΤΗΓΑΝΑΚΙ ΒΑΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΝΕΡΑΚΙ, ΑΛΑΤΙΖΕΤΑΙ, ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΠΙΠΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ. ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΑΚΙ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ. ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ. ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ, ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ. ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 200C ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΧΡΩΜΑ!! ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΟ!!!


 ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου