ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ

ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΝΙΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ



Σήμερα πήγα στον φούρνο της γειτονιάς μετά την κοινωνία να πάρω καμιά σπανακόπιτα να συνοδεύσω με τον καφέ μου. Οι τιμές απλησίαστες όπως πάντα!! Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που σκέφτομαι "μωρέ δεν φτιάχνω σπίτι μου καλύτερα, αφού ξύπνησα από το χάραμα"!!! Ε ναι λοιπόν, σκοτώστε με, αλλά με όλη αυτή την ακρίβεια και την εκμετάλλευση που υπάρχει από τις επιχειρήσεις σε κάνουν μαμαλάκη θες δεν θες!! Το θέμα είναι ότι αυτή η σπανακόπιτα, εκτός από νηστίσιμη είναι και πανεύκολη εφόσον δεν έχει φύλλο!!

ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
1 1/2 ΚΙΛΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
2 ΠΡΑΣΑ
ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ
5 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
1 ΚΥΒΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΛΥΝΤΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΨΤΕ ΤΟ. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΨΙΛΟΚΟΨΤΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΤΑ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΙΘΟ. ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ (3-4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ) ΖΕΜΑΤΙΣΤΕ ΤΑ ΧΟΡΤΑ, ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ. ΒΡΑΣΤΕ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΙΘΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ. ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΟΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΖΟΥΜΙ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ. ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΙΤΣΑ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΠΑΣΤΑ. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ 3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΧΥΡΡΕΥΣΤΟΣ ΧΥΛΟΣ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ. ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΜΕ ΛΑΔΙ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΧΥΛΟ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΥΛΟ ΣΤΡΩΝΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΩΡΕΣ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180C.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου