ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ


ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ



Επειδή είμαι άνθρωπος που μ'αρέσει η ποικιλία και θέλω να καλύψω τα γούστα όλων των αναγνωστών, σήμερα ανεβάζω μια ωραία συνταγή με μοσχαράκι και μπαχαρικά για έξτρα νοστιμιά ενώ το γιαούρτακι το κάνει πιο ελαφρύ και σπάει το πικάντικο της συνταγής!!!

ΥΛΙΚΑ:
600 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΨΑΧΝΟ (ΚΥΛΟΤΟ Ή ΣΠΑΛΑ) ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΛΙΩΜΕΝΗ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ
3-4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
124 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ 1 ΚΥΒΟ ΒΟΔΙΝΟΥ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
4-5 ΝΙΦΑΔΕΣ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ Μ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ. ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ 3-4 ΛΕΠΤΑ. ΣΒΗΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΤΕ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΓΙΑ 45-60 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΗΧΤΗ ΣΑΛΤΣΑ. ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ.

TIPS: ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΤΕΙΜΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ, ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΡΥΖΑΚΙ ΜΑΚΡΥΚΟΚΟ ΤΥΠΟΥ ΜΠΑΣΜΑΤΙ!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!

3 σχόλια:

  1. Βάζω το γιαούρτι παντού αλλά μου αρέσει ιδιαίτερα να συνοδεύω με αυτό τέτοια σαλτσερά φαγητά. Πολύ ωραία πρόταση θα το φτιάξω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ!! ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΠΟΘΕΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΜΠΑΠ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΝΙΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ!! ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΗ!!

      Διαγραφή
  2. Γεια σας.... Προσπαθω κι εγω να χρησιμοποιησω γιαουρτι στο μοσχαρι, αλλα το γιαουρτι διαλυεται σε κοκκους πανω στο κρεας.... Ακολουθησα συνταγες που βαζεις το γιαουρτι και αφηνεις να μαγειρευτει με το κρεας πανω στη φωτια... Δεν ξερω τι να κανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή