ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΑΦΡΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ




Παρ'ότι το καλοκαίρι βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, τον τελευταίο καιρό μου αρέσει το πρωί ή το απόγευμα να πίνω μια κούπα ελληνικό καφέ. Τις προάλλες πήρα από τον φούρνο κάτι υπέροχα κουλουράκια κανέλλας, και χθές δοκίμασα κάτι κουλουράκια πορτοκαλιού και τότε με χτύπησε η ιδέα!! Γιατί να μην συνδιάσω αυτές τις δυο γεύσεις?? Και τελικά είχα δίκιο, γιατί το αποτέλεσμα με αντάμειψε!!

ΥΛΙΚΑ:
300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
ΧΥΜΟ ΕΝΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
1/3 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ (ΕΛΑΧΙΣΤΟ)
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1/3 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ
900 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ-1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
2 ΑΥΓΑ
1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΧΑΜΗΛΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ ΔΙΑΛΛΥΜΕΝΟ ΣΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΑ
1/2 ΚΡΑΣΟΠΟΤΗΡΟ ΚΟΝΙΑΚ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΡΕΜΑ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΑΣ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ, ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ, ΤΗΝ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ,ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ, ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΒΟΛΟΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΥΓΡΑ ΜΑΣ ΥΛΙΚΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΙΟΥ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΛΑΘΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΛΥΜΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 15-20 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!

2 σχόλια: