ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΤΚΑΣ





Τα ζυμαρικά είναι από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα, γιατί υπάρχουν πεντανόστιμες συνταγές που τα ακολουθούν!!! Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη, λίγο πικάντικη και πολύ γευστική. Συνήθως γίνετε με μακαρόνια πένες, αλλά επειδή είχαμε ριγγατόνι η φωτογραφία είναι με ριγγατόνι, αλλά το μυστικό κρύβετε στην σάλτσα οπότε ότι ζυμαρικό και αν χρησιμοποιήσετε θα είναι πεντανόστιμα!!! Επίσης στην σάλτσα πρόσθεσα και μισή πράσινη πιπεριά επειδή περίσσευε αλλά εσείς μην την προσθέσετε για να έχετε την ακριβής συνταγή της σάλτσας!!!!

ΥΛΙΚΑ: (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
ΜΙΣΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
1 ΠΡΕΖΑ ΜΠΟΥΚΟΒΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΡΙΓΑΝΗ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΑΠΛΗ ΧΩΡΙΣ ΓΕΥΣΗ ΒΟΤΚΑ
1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ (ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΟΥΤΙ PUMMARO)
1/2 ΚΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΔΥΟΣΜΟ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΛΑ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ. ΠΡΩΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ-ΥΨΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΞΑΝΘΟ ΧΡΩΜΑ. ΥΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΙΓΑΝΗ. (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ, ΤΑ ΞΕΡΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.) ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΤΚΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΣΑΝ ΣΥΣΤΑΣΗ. ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ, ΧΑΜΗΛΩΝΩ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ-ΧΑΜΗΛΟ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΩ ΜΕ ΚΑΠΑΚΙ. ΨΗΝΩ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΠΡΟΣΕΧΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ. ΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΗΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΑΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ. ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΘΕΛΩ Η ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΗΧΤΗ. ΜΕΤΑ ΤΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΟΥ ΑΝΕΒΑΖΩΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΑΚΟΜΑ. ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ. ΤΕΛΟΣ ΣΕΡΒΙΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ.(ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΜΟΝΟ ΞΕΡΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΙΓΑΝΗ)

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!

2 σχόλια: