ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

GINGERBREAD COOKIES







ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ       ΤΖΙΝΤΖΕΡ









Μπορεί να έχω καιρό να ανεβάσω ανάρτηση, αλλά η αλήθεια είναι ότι τρέχω και δεν φτάνω. Σήμερα θα σας ανταμείψω με χριστουγεννιάτικη συνταγή για μπισκότα με όλα τα μυρωδάτα μπαχάρια του χειμώνα, με κουπ πατ ανθρωπάκων και με το κυριότερο γλάσο για όλα τα μπισκότα (royal icing). Τα χριστούγεννα θέλουν χαμόγελα και οικογενειακή ατμόσφαιρα, ειδικά στις μέρες μας με τα χαράτσια και τους λογαριασμούς. Φτιάξτε για την οικογένεια και τους φίλους σας αυτά τα μπισκότα και βοηθήστε τους να ζωγραφιστεί το χαμόγελο, πιο εύκολα στα πρόσωπά τους, γιατί ως γνωστόν το φαγητό ευφραίνει καρδία!!!!!!

ΥΛΙΚΑ: (ΓΙΑ 35 ΜΠΙΣΚΟΤΑ)
3 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΚΟΝΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΑΝΑΛΑΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
1 ΚΟΥΠΑ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΜΕΛΑΣΣΑ
1 ΑΥΓΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ 180C. ΥΣΤΕΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΑΣ ΤΟ ΧΤΥΠΑΜΕ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΡΕΜ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ. ΥΣΤΕΡΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 2 ΛΕΠΤΑΚΙΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΒΟΛΙΑΣΕΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ. ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΠΙΟ ΥΨΗΛΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΑΣ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΑΛΑ. ΤΟ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ. ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ. ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. ΤΗΝ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΜΠΑΛΑ, ΤΗΝ ΠΑΤΑΜΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΜΑΣ ΦΥΛΛΟ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΟΠΟΤΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΧΟΣ. ΤΕΛΟΣ ΑΛΕΥΡΩΝΩ ΤΑ ΚΟΥΠ ΠΑΤ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΒΩ ΣΕ ΟΤΙ ΣΧΗΜΑΤΑΚΙ ΘΕΛΩ. ΒΑΖΩ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΤΑΨΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΡΩΣΕΙ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΓΙΑ 10-12 ΛΕΠΤΑ(ΑΝ ΤΑ ΘΕΛΩ ΜΑΛΑΚΑ) Ή 13-15 (ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΤΡΑΓΑΝΑ). ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΩΝ 12 ΛΕΠΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΣΧΑΡΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΣΚΕΤΑ Ή ΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ.

ROYAL ICING:
ΥΛΙΚΑ:
3 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ
4 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΦΡΟ ΑΠΟ CAPPUCINO KΑΙ ΤΟΤΕ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ. ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΗΧΤΟ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΑ ΘΕΛΕΤΕ, ΕΓΩ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ" ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5 σχόλια: